Twój koszyk

Twój koszyk jest pusty!

Bitiba wykorzystuje pliki cookie, aby zapewnić najlepszy możliwy poziom obsługi, personalizować treści i reklamy oraz by analizować ruch na stronie. Dodatkowo informujemy naszych partnerów reklamowych i analitycznych o Twoim zachowaniu na stronie. Korzystając z tej strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Akceptuję pliki cookie

Aplikacja bitiba

Pobierz aplikację
Darmowa dostawa od 129 zł **

Data Protection

Szanowni Klienci firmy bitiba, Szanowni Państwo odwiedzający naszą stronę internetową,

dziękujemy serdecznie za Państwa zaufanie!

Ochrona Państwa danych osobowych, prywatności, a także przestrzeganie Państwa praw do stanowienia o gromadzeniu, przetwarzaniu i rozprzestrzenianiu danych osobowych to najwyższe priorytety naszej firmy. Nasza polityka ochrony danych osobowych jest zgodna z niemiecką ustawą o ochronie danych osobowych (BDSG) oraz niemieckim prawem telemedialnym (TMG).

Gromadzenie i przetwarzanie Państwa danych
W celu jak najlepszej realizacji Państwa zamówienia, potrzebne są nam Państwa dane. Są one przez nas rejestrowane i przekazywane firmom, które współpracują z nami przy realizacji zamówienia. W przypadku utraty dokumentów prosimy zwrócić się do naszego serwisu klienta. Chętnie prześlemy Państwu kopie dokumentów zamówienia. Przekazywanie Państwa danych nieupoważnionym osobom trzecim jest całkowicie wykluczone.


Współpracujemy również z firmami spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego, które wspomagają nas w realizacji naszych zadań i przy obsłudze klientów. Są to na przykład firmy zajmujące się tworzeniem i tłumaczeniami opisów produktów, obsługą sklepu, tłumaczeniami, audytem rachunkowym i/albo kontrolą magazynów. Firmy te mają dostęp do danych klientów na tyle, na ile jest im to niezbędne do wykonania zleconych zadań. Gwarantujemy, że przekazywanie danych osobowych tym firmom jest zgodne z naszą polityką prywatności i z niemieckim prawem o ochronie danych osobowych. Zastosowanie ma umowa standardowa II UE. Są to standardowe klauzule umowne dotyczące przekazywania danych osobowych ze Wspólnoty Europejskiej do krajów trzecich, określone przez Komisję Europejską w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony.

Od czasu do czasu wysyłamy pocztą na podany przez Państwa adres różne reklamy i informacje dotyczące produktów. Mogą Państwo w każdym momencie zażądać zaprzestania rozpowszechniania i korzystania w celach reklamowych z udostępnionych nam danych osobowych. W tym celu prosimy o kontak z naszym serwisem klienta poprzez Formularz kontaktowy.

Zaufanie dzięki wysokim standardom bezpieczeństwa
Podczas transferu danych posługujemy się systemem bezpieczeństwa SSL (Secure Socket Layer) w połączeniu z 128 bitowym szyfrem. Technika ta gwarantuje najwyższe standardy bezpieczeństwa i jest stosowana przykładowo przez banki w celu zapewnienia ochrony danych w bankowości elektronicznej. Wszystkie oferowane przez nas sposoby płatności są chronione przez wyżej wymienione standardy bezpieczeństwa. Możecie Państwo rozpoznać, że Państwa dane zostały przekazane w postaci kodu dzięki symbolowi klucza lub zamka w dolnym pasku Państwa przeglądarki internetowej.

Aby zapewnić wysoki poziom bezpieczeństwa danych przekazywanych w formularzach internetowych na naszej stronie, wykorzystujemy rozwiązanie reCAPTCHA firmy Google Inc. System ten umożliwia rozpoznanie czy dane zostały wprowadzone przez człowieka czy też jest to nadużycie spowodowane automatycznym skryptem. System reCAPTCHA opiera się na przekazanym adresie IP użytkownika lub innych danych wymaganych do przeprowadzenia procesu weryfikacji. Zgromadzone dane podlegają regulacjom prawnym Google dotyczącym ochrony danych. Dokładne informacje dotyczące ochrony danych osobowych przez firmę Google znajdziesz pod linkiem: https://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/.


Bezpiecznie z bitiba
Nasza gwarancja bezpieczeństwa:

  • Nasze oprogramowanie, które oparte jest na standardzie Secure Socket Layer (SSL), koduje podczas zamówienia dane osobowe, takie jak nazwisko, adres, dane bankowe i numer karty kredytowej. Szyfr SSL jest wspomagany przez wiekszość przeglądarek. Państwa dane są przekazywane na nasz serwer w postaci kodu nieczytelnego dla osób trzecich.
  • W trakcie naszej całej działalności nigdy nie doszło do szkód klientów firmy bitiba, które by powstały na skutek nielegalnego korzystania z informacji bankowych lub kart kredytowych. Jeżeli jednak w trakcie zakupów na naszej stronie miałaby miejsce taka sytuacja i powstałyby szkody finansowe, instytucje wydające karty kredytowe ręczą w większości w przypadku każdej kwoty, która przekracza 200 PLN. Jeżeli Państwa bank odmówi rekompensaty szkód, nasza firma zobowiązuje się do jej pokrycia. Warunkiem jest jednak natychmiastowe zgłoszenie powstałej szkody bankowi lub instytucji wydającej kartę kredytową


Używanie cookies
Cookies to alfanumeryczne pliki tekstowe, które za pośrednictwem przeglądarki są przez nas przekazywane na twardy dysk Państwa komputera. Większość procesów handlu e-commerce byłaby bez tej techniki niemożliwa do realizacji. Dzięki cookies możliwe jest na przykład tworzenie wirtualnego koszyka zakupów.

Po zameldowaniu się (loginem i hasłem) na naszej stronie tworzona jest tak zwana sesja cookies, dzięki której są Państwo identyfikowani w trakcie wizyty. Po wylogowaniu się ze sklepu dane sesji cookies są automatycznie usuwane.

Podczas wizyty w sklepie bitiba powstają także trwałe pliki cookies, które są zapisywane na twardym dysku Państwa komputera. Dzięki temu system zapamiętuje (na okres do 90 dni) zawartość Państwa koszyka w trakcie zakupów i w przypadku następnej wizyty na naszej stronie. Służy to także uniknięciu nadużyć takich jak tworzenie podwójnych kont. Dzięki cookies zapamiętywane są także wyniki wyszukiwania. Ponadto w naszym mobile shop cookies służą do tego, aby powitać Państwa na naszej stronie głównej i pokazać zamówienia złożone w ciągu ostatnich 7 dni oraz ich status. Umożliwiają również zapamiętanie Państwa loginu i hasła wpisywanych w pola rejestracji.

W przypadku korzystania z zewnętrznych banerów i linków do bitiba cookies identyfikują klienta, dzięki czemu może on skorzystać z przypisanych do tych banerów i linków promocji oraz ofert specjalnych.

Trwałe pliki cookies nie zawierają żadnych danych osobowych. Imię, nazwisko, e-mail albo adres IP nie są za ich pośrednictwem zapisywane. Nie służą one tworzeniu indywidualnego profilu aktywności klienta.

Mogą Państwo dezaktywować zapisywanie plików cookies przy pomocy ustawień przeglądarki, ograniczyć je do określonych stron internetowych lub też zażądać powiadomień w przypadku wysyłania cookies. W każdym momencie można także usunąć pliki cookies z twardego dysku komputera. Prosimy jednak zwrócić uwagę, iż korzystanie z usług bitiba może być częściowo lub całkowicie niemożliwe, jeśli niektóre z plików cookies będą zablokowane. Więcej informacji na temat ustawień plików cookies znaleźć można w tematach pomocy przeglądarki internetowej.

Google Analytics
Nasza strona wykorzystuje Google Analytics, narzędzie analiz internetowych Google Inc. („Google”). Google Analytics używa plików tekstowych cookies, zapisanych na twardym dysku Państwa komputera, do przeprowadzania analizy korzystania ze stron internetowych. Informacje generowane przez cookies (w tym adres IP, którego osiem ostatnich znaków, dzięki tzw. „_anonymizeIp()“ nie jest przekazywanych do Google Analytics w celu zapewnienia anonimowości) dotyczące korzystania z naszej strony wysyłane są na serwery Google w Stanach Zjednoczonych i tam też zapisywane. Google używa tych danych do oceny sposobu korzystania z witryny, do tworzenia raportów dla operatorów witryn (dotyczących ruchu na stronie) oraz do świadczenia innych usług związanych z witrynami internetowymi. Google przekazuje te informacje także osobom trzecim, o ile jest to w zgodzie z obowiązującym prawem lub jeśli osoby trzecie opracowują te dane na zlecenie Google. Firma Google w żadnym wypadku nie łączy Państwa adresu IP z innymi danymi będącymi w jej posiadaniu. Można ograniczyć instalację plików cookies poprzez odpowiednie ustawienia przeglądarki. Prosimy jednak zwrócić uwagę, że w tym wypadku nie można korzystać ze wszystkich funkcji dostępnych na stronie. Korzystając z naszej strony, zgadzają się Państwo na przetwarzanie danych osobowych przez Google w opisany sposób i do wyżej wymienionych celów. Jeśli jednak nie chcą Państwo, aby informacje o odwiedzaniu stron były przekazywane do Google Analytics, można tutaj (//tools.google.com/dlpage/gaoptout/index.html?hl=pl) pobrać specjalną wtyczkę dezaktywacyjną do przeglądarki internetowej.

Optymalizacja strony internetowej
W trakcie korzystania z naszej strony internetowej informacje o Państwa zwyczajach internetowych są gromadzone i zapisywane w anonimowej formie dzięki technologii firmy Criteo SA. Nie są pozyskiwane ani zapisywane jednak żadne dane osobowe, a jedynie tylko i wyłącznie anonimowe informacje. Te dane zapisywane są na komputerze przy pomocy pilków cookies. Criteo analizuje za pomocą specjalnego algorytmu Państwa zwyczaje dotyczące ruchu w sieci, dzięki czemu spersonalizowane oferty produktów mogą wyświetlać się podczas wizyt na innych stronach. W żadnym razie jednak dane te nie identyfikują Państwa jako użytkowników tych stron.
Służy to ulepszeniu naszej oferty. Inny sposób korzystania z tych danych bądź też przekazywanie ich osobom trzecim są wykluczone. Mają Państwo prawo nie wyrazić zgody na analizę Państwa ruchu w internecie, klikając na ten link: Criteo.
Więcej informacje na temat technologii Criteo znajdziecie Państwo tutaj:Ochrona danych osobowych Criteo.

Ogłoszenia Google
Nasza strona wykorzystuje narządzie Google Remarketing, serwis firmy Google służący do wyświetlania ogłoszeń w internecie. W trakcie odwiedzin na naszej stronie informacje o Państwa zwyczajach internetowych są gromadzone i zapisywane w anonimowej formie dzięki plikom cookies. Na bazie tych plików inni oferenci, w tym Google, wyświetlają reklamy w internecie. Możecie Państwo dezaktywować ten sposób korzystnia z plików cookies, klikając na ten link: Google.
Więcej informacje na temat technologii Google znajdziecie Państwo tutaj Ochrona danych osobowych Google.

Wgląd w Państwa dane osobowe
W każdej chwili mają Państwo dostęp do swoich danych osobowych poprzez zalogowanie się loginem i hasłem na stronie „Moja bitiba”. Mają Państwo prawo do wglądu, zmiany i usunięcia tych danych. Jeśli zapomną Państwo swoje hasło, należy skorzystać ze specjalnej opcji. Na stronie „Moja bitiba” znaleźć można następujący link: „Nie pamiętam hasła“. Prosimy wprowadzić swój adres e-mail, z którego korzystają Państwo na naszej stronie i odesłać formularz. Na podany adres odeślemy Państwu hasło zastępcze. Ten sposób weryfikacji jest pozbawiony ryzyka - nawet w przypadku gdy ktoś niepowołany próbuje uzyskać dostęp do Państwa danych - ponieważ hasło zastępcze wysyłane jest na adres mailowy, do którego dostęp mają tylko Państwo.

Prawo do informacji
Mają Państwo prawo do uzyskania nieodpłatnej pisemnej informacji dotyczącej Państwa danych osobowych zapisanych w bazie firmy bitiba GmbH. Po udzieleniu Państwu informacji możemy niezwłocznie wprowadzić niezbędne poprawki, blokady lub też usunąć Państwa dane, o ile jest to zgodny z obowiązującym prawem. W razie pytań dotyczących ochrony danych osobowych, prosimy o kontakt z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ochrona danych w firmie
Bitiba przestrzega wszelkich ustawowych regulacji dotyczących ochrony danych osobowych, a także wewnętrznych przepisów w tej materii. Bitiba zatrudnia osobę odpowiedzialną za ochronę danych osobowych.

Wszyscy pracownicy firmy zobowiązali się pisemnie do przestrzegania przepisów i wytycznych związanych z ochroną danych osobowych i ich bezpieczeństwa, jak również ochrony tajemnicy danych osobowych. Oprócz tego pracownicy firmy są regularnie szkoleni w tym zakresie.

Ostatnia aktualizacja: styczeń 2018
bitiba GmbH